FAQ

Wat draag ik naar een Nia les?

Draag loszittende kleding waarin je je fijn in voelt en die comfortabel zit zodat je bewegingen niet beperkt worden.


Waarom zou ik op blote voeten bewegen?


Het wordt aanbevolen om op blote voeten te bewegen, omdat Nia gaat over het waarnemen van sensaties en verbinding. Bewegen op blote voeten stimuleert de 7000 zenuwuiteinden in je voeten en laat je de grond voelen. Bewegen op blote voeten zal ook aanzienlijk de spieren, pezen en ligamenten van je voeten, benen en romp helpen versterken en je stabiliteit verhogen. Als je je zorgen maakt, bespreek dan je persoonlijke situatie met de docent.

 

Kan ik Nia doen als ik een slechte conditie heb of wanneer er sprake is van overgewicht?

De schoonheid van de Nia Technique is dat het aan alle niveaus van fitheid aangepast kan worden. Tijdens een Nia les zal de docent je begeleiden om te bewegen in ‘Your Body’s Way’ en zal verschillende opties tonen voor het verlagen of verhogen van de intensiteit van de les. Studenten worden aangemoedigd om naar hun lichaam te luisteren via sensatie en plezier en comfort op te zoeken.

 

Wat als ik een echte intense cardio traning wil, is Nia dan genoeg voor mij?

Nia wordt aangeboden in drie intensiteitsniveaus. Studenten worden aangemoedigd om te spelen met afwisselende bewegingen, om intrinsieke spieren dicht bij de kern van hun lichaam te trainen en om de grenzen van hun fitheid en conditie te verkennen. Terwijl Nia een lage impact bewegingsvorm is, biedt het ‘whole body conditioning’: training voor het hele lichaam. Ja zal mogelijk veel zweten tijdens een nia les.

 

Ik ben 60 jaar, ben ik te oud voor Nia?


Mensen van alle leeftijden en stadia van het leven profiteren van de impact en geaardheid van de bewegingen. Nia verbetert de mobiliteit, stabiliteit, wendbaarheid, flexibiliteit, balans en kracht. Doordat Nia zo goed aan te passen is aan de mogelijkheden en behoeften van ieder individu, betekent dat dat er geen leeftijdsgrens is om Nia te kunnen uitoefenen en om ervan te genieten.

 

Ik ben niet erg gecoördineerd en weet niet hoe ik moet dansen. Ik heb nog nooit een vechtsport beoefend. Kan ik Nia doen?

Er is geen ervaring nodig om Nia te kunnen beoefenen. Je hoeft alleen het verlangen te hebben om te bewegen en om op een bewuste, speelse, expressieve en aangename manier fit te worden.

 

Wat als ik nog wat vragen heb?

Als je nog vragen hebt kunt je contact opnemen met een van de docenten in de regio waar je woont. Zij zullen hun best doen om je vraag spoedig te beantwoorden. We kijken ernaar uit van je te horen!

Klik hier voor een overzicht van alle docenten.